Teman teman Blogger

Bonda uminas Hajjah Khatijah Awang telah meninggal dunia pada hari Khamis 3.25 pagi 19hb Mei 2011. Hadiahkan Al Fatihah dan doa moga arwah sentiasa dilapangkan dan ditempatkan bersama hamba hambaNya yang soleh dan solehah. Moga Allah membalas kebaikan kalian dengan ganjaran pahala yang berlipat ganda. Al Fatihah.

Jumaat, 10 Julai 2009

Implan gigi:RM40-50 Ribu?

Isu rumah agam Dr. Khir jadi perbahasan hangat
09/07/2009 5:10pm

SHAH ALAM 9 Julai — Sesi perbahasan pada persidangan Dewan Undangan Negeri Selangor hari ini hangat dengan isu rumah agam bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo yang dikatakan bernilai RM24 juta.

Isu itu mula dibangkitkan Ng Suee Lim (DAP-Sekinchan) yang mempersoalkan kemampuan Dr. Mohamad Khir untuk memiliki dua lot tanah dan rumah agam itu.

Beliau secara sinis berkata, mungkin Dr. Mohamad Khir mempunyai begitu ramai pelanggan di klinik giginya di Kajang yang menjadi sumber pendapatan beliau semasa sebelum menjadi Menteri Besar.

Bagaimanapun, Dr. Mohamad Khir menjawab, pendapatan daripada klinik giginya adalah tinggi kerana ia bukan sahaja menyediakan perkhidmatan mencabut gigi tetapi juga perkhidmatan kosmetik pergigian.

“Harga kos implan gigi adalah tinggi iaitu RM40,000 ke RM50,000 bagi satu implan gigi,” katanya memberikan contoh.

***
Tinggi rupanya kos untuk implan gigi dari RM40.000 - RM 50.000 untuk satu implan gigi. Boleh beli sebuah rumah kos rendah untuk satu keluarga miskin atau beli sebuah kereta MYVI. Agaknyanya golongan VVIP mana yang menjadi pelanggan Klinik Dr Mohammad Khir Toyo.
Besarnya perbezaan darjat manusia. RM 50.000 untuk golongan kaya hanya untuk kosmestik gigi tapi untuk rakyat yang miskin Rm 50.000 adalah untuk rumah kediaman sebagai tempat perlindungan mereka.
Salam ukhwwah.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails