Teman teman Blogger

Bonda uminas Hajjah Khatijah Awang telah meninggal dunia pada hari Khamis 3.25 pagi 19hb Mei 2011. Hadiahkan Al Fatihah dan doa moga arwah sentiasa dilapangkan dan ditempatkan bersama hamba hambaNya yang soleh dan solehah. Moga Allah membalas kebaikan kalian dengan ganjaran pahala yang berlipat ganda. Al Fatihah.

Rabu, 17 Februari 2010

Bahagia begini...


Aduhaaaii...
Saya suka tengok jari awek saya...
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong nanti..
Di satu hari time berhadapan dgn yang Maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari time berhadapan dgn yang Maha Esa

Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia abaya, telekong..
Bila berjumpa dengan Kekasih die Yang Utama
dia lagi nampak cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya..
Tak tido, tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, study elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila ajak chatting sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die ..
rindu pun ader...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share syurga sama-sama...
Bahagia selamanya...
Semoga kami saling mengingati,
Dosa kiter..kompem setel sendiri...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...


# Alangkah baiknya kalau remaja Islam yang bercouple mempunyai pandangan dan citarasa begini..bahagia dunia dan bahagia jua di akhirat. Cinta adalah anugerah Ilahi dan cinta yang hakiki adalah cinta kepadaNya.
Bukankah lebih baik mencintai seseorang dan bertekad untuk membimbingnya ke jalan yang diredhai Allah.
Cinta adalah pemberian Ilahi maka jagainyalah dengan baik.

2 ulasan:

Husin Husaini berkata...

Salam ummu..
apa kabar?bagus entri ni...
terima kasih..

uminas berkata...

wsalam..
alhamdulillah masih dianugerahkan kesihatan yg baik. Jazakallahu khairan khasira..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails